Dorpswebsite Wjelsryp
It doarp fan 'e fjurkemigers

Op deze website vind je informatie over het dorp Wjelsryp en zijn omgeving. Deze website is een initiatief van Dorpsbelang Wjelsryp.
Heb je informatie voor de website of zie je iets dat niet klopt? Stuur dan even een mailtje naar webredactie@wjelsryp.com.


Wjelsryp onderdeel van geluidsmeetnet rond vliegbasis Leeuwarden

Gepubliceerd op: 28 maart 2019

WJELSRYP - Op 26 maart werd het PGMN (Permanent GeluidsMeetNet) voor de vliegbasis Leeuwarden opengesteld voor het publiek. De bijeenkomst was in het dorpshuis van Marsum en er was een grote opkomst. Leden van de stuurgroep en leden van de gebruikersgroep gaven een toelichting, die werd ondersteund met een demo die werd verzorgd door de ontwikkelaar Casper.

Volgens de planning wordt er op 27 maart een meetpunt (microfoon) geplaatst op de school in Wjelsryp. Op de site kan bijna in real time gekeken worden wie het lawaai veroorzaakt en hoeveel lawaai dit is. De geluidscontour van 35Ke wordt nog steeds berekend vanuit een tabel, met het PGMN wordt het echte geluid gemeten, inclusief de pieken. Het netwerk is operationeel vóór Frisian Flag (1 tm 12 april) en vóór de komst van de F35 (JSF - Joint Strike Fighter).

Vandaag, donderdag 28 maart is Wjelsryp in bedrijf gesteld. Het geluid van overvliegende militaire vliegtuigen wordt in dB(a)'s weergegeven. 

De flighttracker kan worden bekeken op: website geluidsmeetnet (defensie.nl)

Bron: Bernard Veerman

Twitterberichten gemeente Waadhoeke