Dorpswebsite Wjelsryp
It doarp fan 'e fjurkemigers

Op deze website vind je informatie over het dorp Wjelsryp en zijn omgeving. Deze website is een initiatief van Dorpsbelang Wjelsryp.
Heb je informatie voor de website of zie je iets dat niet klopt? Stuur dan even een mailtje naar webredactie@wjelsryp.com.


Feestelijk afscheid van Littenseradiel in december

Gepubliceerd: 7 oktober 2017

WOMMELS - Onderstaand bericht is overgenomen van de website van de gemeente Littenseradiel.

Feestelijk afscheid van Littenseradiel: kaarten bestellen
Vanaf 1 januari 2018 bestaat de gemeente Littenseradiel niet meer. Dat willen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. We nemen afscheid van het tijdperk Littenseradiel door het feestelijk af te sluiten.

Greidehert: een muzikale filmvertelling
Komt u ook naar Greidehert? Greidehert is een muzikale filmvertelling over Littenseradiel. Laat u meeslepen op de prachtige muziek (een arrangement van Jorrit Laverman) en geniet van de sferen, mensen en het landschap van Littenseradiel. Wybo Smids en Tjerk Kooistra tekenden voor het idee en de uitvoering.

Korps speelt live
Alle bezoekers bekijken een speciale film over Littenseradiel. Tegelijk met de film speelt er live een orkest dat bestaat uit muzikanten en leden van korpsen uit Littenseradiel. Fan oud tot jong, van ‘import’ tot geboren en getogen, van het landschap tot en met het verenigingsleven. Alles wat het platteland van Littenseradiel zo gewoon en tegelijkertijd zo bijzonder maakt.

Alle inwoners welkom, wel aanmelden!
Alle inwoners zijn van harte welkom in De Helling in Winsum. Speeldata zijn 9, 15 en 16 december ’s avonds en 10 december ’s middags. Het kaartje is gratis, maar u moet wel vooraf reserveren. Dat kunt u doen via www.greidehert.nl/reservearje. Wacht niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt.

Een boek voor elke huishouding
Naast de voorstelling, krijgen alle huishoudingen in Littenseradiel een boek met verhalen in de bus. De verhalen spelen zich af tussen 1984 en 2018, de tijd dat Littenseradiel bestond.

Bron: artikel op website Littenseradiel


Twitterberichten gemeente Waadhoeke