Dorpswebsite Wjelsryp
It doarp fan 'e fjurkemigers

Op deze website vind je informatie over het dorp Wjelsryp en zijn omgeving. Deze website is een initiatief van Dorpsbelang Wjelsryp.
Heb je informatie voor de website of zie je iets dat niet klopt? Stuur dan even een mailtje naar webredactie@wjelsryp.com.


Tweede stemronde: Nij-Westergo of Waadhoeke?

Gepubliceerd: 30 oktober 2015

WOMMELS - De inwoners van het Bildt, Franekeradeel, Menameradiel en vier dorpen van Littenseradiel kunnen van 3 tot en met 24 november 2015 opnieuw kiezen welke naam hun nieuwe (fusie-)gemeente krijgt. Burgemeester Tom van Mourik maakte woensdagavond 14 oktober, in zijn rol als voorzitter van de stuurgroep Westergo, bekend dat deze twee namen doorgaan naar de tweede stemronde.

De uitslag van de eerste stemronde
Ruim 16.500 inwoners van de nieuwe gemeente brachten tijdens de eerste stemronde hun stem uit. Ze konden kiezen uit drie genomineerde namen: Franeker kreeg 27%, Nij-Westergo 34% en Waadhoeke 39% van de stemmen. Geen van de drie namen behaalde dus een absolute meerderheid. Daarom volgt een tweede stemronde met de twee namen die de meeste stemmen kregen.

Stemmen via site of kaart
Alle stemgerechtigde inwoners ontvangen begin november opnieuw een stemkaart met een persoonlijke stemcode. Stemmen kan online via www.gemeentezoektnaam.frl of door het sturen van de stemkaart. Op 16 december 2015 wordt de winnende naam bekend gemaakt. De bedenker van de winnende naam ontvangt een fiets en eeuwige roem.Twitterberichten gemeente Waadhoeke