Dorpswebsite Wjelsryp
It doarp fan 'e fjurkemigers

Op deze website vind je informatie over het dorp Wjelsryp en zijn omgeving. Deze website is een initiatief van Dorpsbelang Wjelsryp.
Heb je informatie voor de website of zie je iets dat niet klopt? Stuur dan even een mailtje naar webredactie@wjelsryp.com.


Jan-Wietse de Boer uit Wjelsryp steelt show harddraverij om de Gouden Swipe

Gepubliceerd: 21 juni 2015

WJELSRYP - Tijdens de historische harddraverij om de Gouden Swipe op zaterdag 20 juni in Leeuwarden stal Jan-Wietse de Boer uit Wjelsryp de show door de koninklijke tribune op te lopen en Koning Willem-Alexander de hand te schudden.

De hardraverij vond plaats in het kader van het Maria Louise Jaar:
Historische tijden herleven: Friese Paarden en hun ruiters strijden op de 100 m. korte baan om de Gouden Swipe. Ongezadeld en in gestrekte draf gaan de paarden met elkaar de strijd aan. Een bijzonder “paarden” spektakel geheel in authentieke stijl, waarin iedereen wordt meegenomen naar de 18e eeuw.
Koning Willem-Alexander overhandigt de felbegeerde zweep aan de winnaar. Hij treedt hiermee in de voetsporen van zijn voorouders de Koningen Willem I, II en III en de Koninginnen Emma en Wilhelmina. Willem I reikte in 1823 de allereerste koninklijke Gouden Zweep in Leeuwarden uit.
Bron: marialouise.nl

De Gouden Swipe is gewonnen door Silke Boersma uit Leeuwarden, een bekende naam voor vele Wjelsrypers.

Youtube video van de actie van Jan-Wietse de Boer (bron: LC.nl):
Twitterberichten gemeente Waadhoeke