Dorpswebsite Wjelsryp
It doarp fan 'e fjurkemigers

Op deze website vind je informatie over het dorp Wjelsryp en zijn omgeving. Deze website is een initiatief van Dorpsbelang Wjelsryp.
Heb je informatie voor de website of zie je iets dat niet klopt? Stuur dan even een mailtje naar webredactie@wjelsryp.com.


Keunstrûte Littenseradiel 2015 op 16 en 17 mei

Gepubliceerd: 13 mei 2015

WJELSRYP - Keunstrûte Littenseradiel 2015 -Groene Editie- zal u langs werk voeren van meer dan 50 kunstenaars. Ateliers, werkplaatsen en expositieruimtes in kerken en dorpshuizen zijn gratis toegankelijk en op verschillende locaties worden workshops gegeven. Bovendien komt u in de vele prachtige dorpen en buurtschappen van de uitgestrekte gemeente Littenseradiel in de "greidhoeke" van Friesland. Een goede start is een bezoek aan de Centrale Expositie (De Omrin 22a, 8831 ZD Winsum) met werk van deelnemende kunstenaars en tevens informatiepunt. Bezoekers kunnen gratis meedoen met de loterij "Win een Kunstwerk!" en maken zo kans op "Greide 1" een uniek viltwerk van Truus Huijbregts uit Baard.

Deelnemende kunstenaars in Wjelsryp:

Gerard Galema
Schilderijen
Lytse Buorren 18
www.gerardgalema.nl
Van "ingetogen tot dynamisch abstract". Gerard Galema is sinds 2004 werkzaam als beeldend kunstenaar. Rond die tijd begon hij te experimenteren met abstracte vormen, elementen en materie. Hij heeft zich laten inspireren door de Cobrabeweging en vertegenwoordigers uit de Amerikaanse, abstract expressionistische, kunststroming. Gerard Galema, beeldend kunstenaar, "Omdat het moet".
Schilderdemonstratie en voorlichting op locatie. 

Sjoerd Jansons
Sculpturen en objecten
Dorpsstraat 9, 8813 JB Schalsum
Gastexposant bij Gerard Galema. Expositieadres: Lytse Buorren 18
De objecten die ik maak zijn van roestvrijstaal en ijzer, soms in combinatie met andere metalen. Met mijn technische achtergrond probeer ik van hard materiaal heldere, zachte en bewegelijke vormen te crëeren. 

Tine Terpstra-Langhout
Schilderijen
Galemawei 1
Landschappen, bloemen en abstract werk in acryl en aquarel.  

Meer info: www.friesekunstroute.nl

Twitterberichten gemeente Waadhoeke