Dorpswebsite Wjelsryp
It doarp fan 'e fjurkemigers

Op deze website vind je informatie over het dorp Wjelsryp en zijn omgeving. Deze website is een initiatief van Dorpsbelang Wjelsryp.
Heb je informatie voor de website of zie je iets dat niet klopt? Stuur dan even een mailtje naar webredactie@wjelsryp.com.


Film "Farmers & Ranchers" op televisie

Gepubliceerd: 12 januari 2015
Gewijzigd: 13 januari 2015

WJELSRYP - Farmers & Ranchers is een project van kunstenaar Wapke Feenstra (opgegroeid op een melkveebedrijf in Wjelsryp). Met het project wordt zichtbaar gemaakt hoe aloude plattelandsclichés aan het veranderen zijn. Wapke Feenstra vroeg een groep jongeren uit melkveeland Friesland (farmers) en cowboystaat Colorado (ranchers) om hun plattelandsleven te fotograferen. Maar ze filmde ook bezoeken die de jongeren brachten aan elkaars boerderijen. Voor de draaiende camera liet ze hen vertellen over het familiebedrijf. De prairies en de weilanden worden hun werkterrein; ze staan te trappelen om het over te nemen.

Farmers & Ranchers is als tentoonstelling te bezichtigen in het Fries Museum in Leeuwarden tot en met zondag 15 februari 2015. Meer info over de tentoonstelling: www.friesmuseum.nl/persberichten/farmers-ranchers

Een opnieuw gemaakte en uitgebreide versie van de film die in het museum draait, wordt uitgezonden op televisie:
Donderdag 15 januari in het programma Landinwaarts van de NTR: 19.23 uur op NPO2
Zondag 18 januari in het programma DOK van Omrop Fryslân: 17.00 uur

Landinwaarts van 15 januari wordt herhaald op zaterdag 17 januari om 15.33 uur en op zondag 18 januari om 12.25 uur
Landinwaarts is ook te bekijken via uitzending gemist

De website van het project: www.farmersandranchers.nl


Twitterberichten gemeente Waadhoeke