Dorpswebsite Wjelsryp
It doarp fan 'e fjurkemigers

Op deze website vind je informatie over het dorp Wjelsryp en zijn omgeving. Deze website is een initiatief van Dorpsbelang Wjelsryp.
Heb je informatie voor de website of zie je iets dat niet klopt? Stuur dan even een mailtje naar webredactie@wjelsryp.com.


Stichting LÛKROCK

Gepubliceerd: 21 februari 2014

Op 5mei 1990 gingen een groep jongelui uit Wjelsryp meedoen aan een touwtrekwedstrijd van Littenseradiel in Britswerd. Ze besloten om in september dat jaar ook maar eens wedstrijdje in Wjelsryp te organiseren met de prijsuitreiking in het dorpshuis. LÛCKROCK was geboren.

In 1991 werd er weer een wedstrijd georganiseerd met de prijsuitreiking in de kleine zaal in het dorpshuis met de legendarische zanger Grote Jo. De zaal was bomvol en oergezellig .

Het derde jaar werd besloten de prijsuitreiking in de grote zaal te houden met de topband Pigmeat.

Na 6 of 7 jaar werd besloten om het feest in een tent op het sportveld te organiseren met elk jaar een grote band erbij.

In 2008 hield de touwtrekploeg het voorgezien en is LÛKROCK in een stichting overgegaan. Met nog 3 man van het eerste uur en een frisse ploeg is LÛKROCK een begrip onder de uitgaande jeugd in de regio geworden.

Sinds Lûkrock een stichting is geworden, heeft het de doelstelling om een deel van de winst te doneren aan een goed doel in het dorp. Zo is er bijgedragen aan een speeltoestel in het dorp en was er bijdrage aan de ijsclub voor een nieuwe baanveger. In de toekomst hoopt LÛKROCK nog meer verenigingen in het dorp te kunnen steunen.

Al is het inmiddels niet meer de hoofdmoot, het touwtrekken is nog steeds een vast onderdeel van LÛKROCK, want hiermee is alles begonnen.

En volgend jaar in 2015 is het 25 jarig jubileum!

(bron foto: www.gioli.nl)

Twitterberichten gemeente Waadhoeke